Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهسا بهادری: چهره او را از برنامه «خنده‌بازار» و زمانی که شخصیت عمو قناد یا نقش بابا ایاز را بازی می‌کرد، به‌خاطر می‌آوریم. صدای او نیز از شخصیت‌هایی چون پاتریک‌، خر شرک، گارفیلد و ده‌ها انیمیشن و فیلم دیگر به گوش ما آشنا است. ابراهیم شفیعی، از چند سال پیش با برنامه‌های عمو پورنگ همکاری داشته که این روزها، درگیر بازی در برنامه «کلبه عموپورنگ» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل، به گفت‌وگو با این هنرمند پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

هنر شما برای اولین‌بار در برنامه «خنده بازار» دیده و با این برنامه هم شناخته شدید. عده‌ای می‌گویند که اعضای تیم «خنده بازار» پس از پایان برنامه تا مدتی نتوانستند با جایی همکاری کنند. این موضوع صحت دارد؟

نه این‌گونه نیست من بلافاصله پس از «خنده بازار» با تیم «کتابخانه عموپورنگ» همکاری کردم و در آن برنامه هم نقش پهلوان پنبه را داشتم. بعد از آن هم سه فصل از برنامه «محله گل و بلبل» ضبط شد و بعد هم سراغ برنامه «بچه محل» و «کلبه عمو پورنگ» رفتم، دیگر دوستان هم همین‌طور بودند و بچه‌های «خنده بازار»ممنوع‌الفعالیت نبودند.

البته دیگر عوامل معتقدند؛ کسی به صورت رسمی ممنوع‌الفعالیت نشده بود، اما گروه‌های سریال‌سازی حاضر نبودند که با عوامل برنامه«خنده‌بازار» همکاری کنند. چرا این طبقه‌بندی‌ها در تلویزیون ایجاد شده است؟

متاسفانه در حوزه هنری که اکنون نمایش داده می‌شود، بخش بندی کرده‌اند. بخش‌ها به این‌صورت است که یک عده طنزکار هستند، یک عده کار کودک انجام می‌دهند، یک‌عده کار آیتمی انجام می‌دهند و ...  مشکل این است که این‌گونه بخش‌بندی کرده‌اند. حتی یک گارد خاصی نسبت به کسی که در بخش کودک فعالیت می‌کند وجود دارد. 

در صورتی که هنرنمایی در برنامه‌های آیتمی بسیار دشوارتر از دیگر بخش‌ها است. به این دلیل که در زمانی کوتاه باید قصه برای مخاطب نقل شود، شروع، اوج و پایان هم داشته باشد. در صورتی‌که در کار سینمایی یک ساعت و نیم تا دو ساعت فرصت هست. نمی‌دانم ایراد از کجاست اما این مشکل و دسته‌بندی وجود دارد. 

ابراهیم شفیعی

چون برنامه «خنده‌بازار» ساختار شکن بود آن را متفاوت می‌دانید؟

برنامه «خنده‌بازار» برنامه متفاوت و پرمخاطبی بود چون ما به‌صورت مابه‌ازا نقش‌ها را بازی می‌کردیم. مجموعه «شکرآباد» هم طرفداران خودش را داشت «دست‌انداز» هم که در حال حاضر پخش می‌شود مابه‌ازای بیرونی دارد و همین برای مخاطب جذاب است. به طور مثال در «دست‌انداز» اقبال واحدی و حمید معصومی‌نژاد را بازی کردم. در دوره قبل هم مجید قناد خیلی به چشم می‌آمد که من با ایشان دوستی دارم و اصلا از این موضوع ناراحت نمی‌شدند. چون این سبک از طنزها معمولا در همه جای دنیا وجود دارد و کسی گله نمی‌کند.

شما به دسته بندی بازیگران در تلویزیون اشاره کردید، ممکن است علت این‌که بعد از آن برنامه هیچ‌وقت وارد سریال خاصی نشدید و یا در ژانر درام و اجتماعی فعالیت نداشتید همین موضوع بخش‌بندی‌ها باشد؟

دلیلش را نمی‌دانم، شایدارتباط داشته است. البته در سریالی «خروس» بازی کردم. ولی این سوال را باید از کارگردانان دیگر پرسید که چرا تصمیم گرفتند چنین طبقه‌بندی انجام دهند.

شما تا کنون در چهار کار سینمایی کودک بازی کرده‌اید اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که فیلم‌هایی که برای کودکان ساخته می‌شود بسیار معمولی هستند. نکته اول این‌که این بی‌توجهی به مسئله کودک از کجا ناشی می‌شود؟ آیا صرفا بخاطر مسائل مالی آن است یا کارگردان دغدغه‌مند در این حوزه وجود ندارد؟

به نظر می‌رسد که اصلی‌ترین مسئله کم‌توجهی به کودکان، همان موضوع مالی است. چون اگر بخواهیم کلی نگاه کنیم سرمایه‌گذار نمی‌داند که آن هزینه‌ای که در این زمینه خرج می‌کند، چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ اجتماعی در نهایت باز می‌گردد. متاسفانه بخش تلویزیون و سینما توجه لازم و کافی را به حوزه کودک ندارند. بعضی از برنامه‌سازها می‌گویند یک برنامه‌ای بسازیم که صرفا به نمایش دربیاید. اما نکته اصلی ماجرا این‌جاست که کودکان متوجه می‌شوند. اگر به کودکان بها دهیم آن‌ها در آینده این موضوع را به جامعه باز می‌گردانند. 

آن فردی که نسبت به موسیقی ما اعتراض می‌کند و ادعا دارد که باید این موسیقی‌ها ممنوع شود نمی‌داند که باعث می‌شود کودک ساسی مانکن و تهی گوش دهد

تنها گروهی که سالیان سال است با جدیت تمام در حوزه کودک فعالیت دارد، تیم برنامه عموپورنگ است. از تهیه کننده و کارگردان گرفته تا ترانه‌سرا و نویسنده و همه عوامل بسیار جدی و فنی به مسئله کودکان نگاه می‌کنند و خواسته من هم این است که مسئولین، برنامه‌سازان و سرمایه‌گذاران به مسئله کودک بسیار جدی نگاه کنند.

به تاثیر آموزش روی کودکان اشاره کردید در یک بازه‌ای از زمان رسانه‌های زیادی نسبت به نشان دادن رابطه عاشقانه بابا ایاز و مامان نیاز اعتراض کردند، آیا واقعا ضرورتی ندارد که این موضوع نمایش داده شود؟

متاسفانه یک‌سری جریاناتی به راه می‌افتند که نادرست هم هستند، اما ما خیلی به آن‌ها توجهی نداریم و کار خودمان را انجام می‌دهیم. شما از هر کارشناس دینی و یا هر روانشناسی که بپرسید، متوجه می‌شوید که کودک محبت را از پدر و مادر یاد می‌گیرد. نشان دادن این محبت‌، موضوعی است که باید به کودکان آموزش داده شود، چون ممکن است برخی از کودکان به هر دلیلی این محبت را در خانواده نبینند. نمی‌دانم هدف از بیان و انتقاد نسبت به این موضوع‌ها چیست؟ هدف این است که برنامه سازی ادامه نداشته باشد؟ مردم شاد نباشند؟ نمی‌دانم هدف اصلی چیست، اما معمولا به قطاری که در حال حرکت است سنگ پرت می‌کنند.

موسیقی برنامه‌های عموپورنگ هم همواره جزو موضوعاتی بوده است که کمی حاشیه به همراه داشته است. تاثیر این موسیقی‌ها چه‌قدر است؟ یعنی با استفاده از این موسیقی‌ها تا چه اندازه می‌توانیم کودکانمان را از شنیدن موسیقی‌های مبتذل یا نامناسب دور کنیم؟

ساخت یک اثر خوب منوط بر چندمولفه دیداری، شنیداری است. ربط دهنده تمام سکانس‌ها و ایجاد حس مناسب در مخاطب برعهده موسیقی است. اگر میزان توجه و علاقه به  کودکان را بررسی کنیم متوجه می‌شویم که ذات کودک موسیقی را بیش‌تر دوست دارد. چون به او تحرک می‌دهد. اما متاسفانه در حال حاضر کودکان حتی موسیقی‌هایی که مناسب سن‌شان نیست را هم حفظ هستند چون جذب موسیقی می‌شوند.

خب چرا ما این‌کار را انجام ندهیم و از موسیقی‌های فولکلور و اصیل خودمان استفاده نکنیم؟ شاید چند خواننده دیگر هم از این موسیقی‌ها استفاده کرده باشند، اما این دلیل نمی‌شود که ما از اصالت خودمان دور شویم. ما باید این موسیقی‌هایی که برای این مرز و بوم است را حفظ کنیم. ما هم باید یک کاری انجام دهیم که کودکان برنامه‌های خودمان را تماشا کنند.

مشکل اصلی این است که در حال حاضر یک بچه تمام آهنگ‌های مبتذل ساسی مانکن را حفظ است، آن‌وقت در چنین شرایطی ما موسیقی اصیل خودمان را به گوش کودک نرسانیم؟ آن فردی که نسبت به موسیقی ما اعتراض می‌کند و ادعا دارد که باید این موسیقی‌ها ممنوع شوند، نمی‌داند که باعث می‌شود کودک ساسی مانکن و حسین تهی گوش دهد.

علاوه بر بازیگری نمی‌توان هنر دوبله شما را هم نادیده گرفت، مخصوصا زمانی که در گروه گلوری اینترتینمت بودید. اما ناگهان این گروه از هم جدا شد و کسی متوجه نشد که چرا این اتفاق افتاده است. شما می‌دانید چرا گلوری تعطیل شد؟

مدت زمان همکاری من با این گروه حدود دو سال بود، اما در همین مدت روی فیلم‌های زیادی صحبت کردم. پس از آن من عضو انجمن گویندگان ایران شدم و اگر عضو آن‌جا می‌شدم، حق نداشتم که با گروه‌های دیگری همکاری کنم. به همین دلیل هم از گروه گلوری جدا شدم. من، مهرداد رئیسی، نیما رئیسی، محمدرضا علیمردانی و اشکان صادقی، اعضای گروه بودیم ولی بعد از مهاجرت مهرداد رئیسی، هر کسی از گروه جدا شد و یک گروه دیگر تشکیل داد.

      این مطالب را هم بخوانید:      ◾️ بچه‌های خلاق ایران برای کمپانی‌های خارجی کار می‌کنند      ◾️ آقاجانزاده: کودکی که موسیقی اصیل گوش ندهد سراغ ساسی مانکن می‌رود

۵۷۲۴۵

کد خبر 1540713

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شبکه دو سیما داریوش فرضیایی عمو پورنگ سینمای کودک برنامه های تلویزیونی موسیقی ها ساسی مانکن خنده بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۱۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان

آیا اسباب بازی ها در رشد کودکان موثر هستند؟

در یک نگاه ساده اسباب بازی تنها یک وسیله ساده برای سرگرم کردن کودکان است اما حقیقت آن است که والدین می توانند با انتخاب هوشمندانه اسباب بازی، تاثیر زیادی در رشد نبوغ فرزند خود داشته باشند.

روانشناسان کودک تاکید می کنند که بخش مهمی از رشد و پرورش مهارت های کودک و نوزاد در هنگام بازی اتفاق می افتد. در حقیقت رشد بهینه کودکان بستگی به نحوه و میزان تعامل او با محیط اطراف دارد و اینکه تا چه حد توانسته باشد فرصت هایی را برای کشف و یادگیری محیط اطراف خود به دست آورد.

کودکان و نوزادان از طریق تعامل با اسباب بازی های خود یاد می گیرند تا پیوند عاطفی برقرار کنند و احساسات خود را کنترل کنند، مهارت های کلامی خود را ارتقا دهند، مهارت های ریاضی و انتزاعی کسب کنند و در نهایت بسازند و خراب کنند و ناامید نشوند. روانشناسان در تحقیقات مختلفی به اثبات رسانده اند که حتی نوع اسباب بازی های کودکان و استفاده از اسباب بازی های خاص برای دختران و یا پسران می تواند تا حد زیادی در انتخاب مسیر شغلی که آنها در آینده انتخاب می کنند نیز موثر باشد.

 

 

چگونه اسباب بازی هایی برای تقویت هوش کودکان خود انتخاب کنید

برای انتخاب اسباب بازی های مختلف برای تکمیل مراحل رشد کودکان، عوامل مختلفی مانند سن، نوع استعدادها و مهارت های کودک، نقاط ضعف رفتاری و مهارتی کودک باید مد نظر قرار گیرد. در ادامه به بررسی دقیق تر هر یک از این عوامل پرداخته شده است.

توجه به سن کودک و هماهنگی آن با اسباب بازی انتخاب شده

اسباب بازی های مختلف در مراحل مختلف رشد کودک کمک خواهند کرد تا کودکان مهارت های مربوط به آن سن مخصوص را کسب کرده و وارد مراحل بعدی رشد شوند.

در مرحله اول، اسباب بازی های دوران نوزادی بیشتر کودکان را به سمت توجه کردن به محیط اطراف و قوی تر کردن حواس پنج گانه مانند بینایی و شنوایی و لامسه سوق می دهد. این اسباب بازی ها می تواند شامل جغجغه های ساده تا اسباب بازی هایی با سطوح دارای برجستگی به منظور تقویت حس لامسه، سطوح آینه ای برای یادگیری ارتباط و عکس العمل و یا عروسک های پارچه ای رنگارنگ و یا کتاب های پارچه ای بدون قطعات ریز و یا آلرژی زا باشد.

سپس با افزایش مهارت های حرکتی نوزادان، اسباب بازی ها معمولا به حرکت کردن، راه رفتن و حفظ تعادل کودک کمک خواهند کرد.

در مرحله بعد یعنی در دوران کودکی، اسباب بازی ها به رشد توانایی های کلامی، تجسم فضایی و هماهنگی بین حواس کمک خواهند کرد. این بازی ها می تواند شامل انواع بازی های ساختنی، انواع توپ ها و بازی های حرکتی باشند.

به مرور و با ورود به مراحل بعدی رشد، اسباب بازی ها به برنامه ریزی، ارتباط موثر با اطرافیان، یادگیری مشاغل، تفکر هدفمند و حل مساله در کودک کمک خواهند کرد. در حقیقت اسباب بازی ها بیشتر نقش کمک به آموزش های موثر و مفید در کودکان را خواهند داشت.

توجه به استعدادهای ذاتی و مهارت های کودک

کشف استعداد و رشد آن در دوران کودکی یکی از مهمترین خدماتی است که والدین می توانند به کودکان هدیه کنند. اگر کودک در یکی از هوش ها و یا مهارت ها استعداد خاصی دارد، انتخاب هدفمند اسباب بازی ها برای او می تواند او را به صورت هدفمند در مسیر رشد و موفقیت سوق دهد. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های تفکر الگوریتمی و حل مساله توانمند است انتخاب بازی های مبتنی بر تفکر منطقی می تواند تا حد زیادی به او کمک کند تا ذهنی منظم و منطقی داشته باشد.

اسباب بازی های دارای پایان باز، یکی از مهمترین ابزار های افزایش نبوغ و خلاقیت کودکان

بسیاری از اسباب بازی مانند جورچین ها و پازل ها و یا حتی بازی های فکری و بردگیم ها، مهارت های حل مساله را تا حد زیادی در کودکان تقویت می کنند اما باید توجه داشت که این نوع اسباب بازی ها، تفکر کودکان را در چهارچوب های مشخصی محدود می کنند و به او یاد می دهند که باید ساختارهای مشخصی برای حل مساله داشته باشد.

این در حالی است که اسباب بازی هایی مانند لگو، شن بازی، فیگورها و یا حتی ها جعبه ها و ابزار کاردستی و نقاشی بدون توجه به محدودیت ها به کودکان آموزش می دهند تا مسائل را خارج از روش های معمول تحلیل کنند.

 

 

اسباب بازی های ایفای نقش، یادگیری مهارت های آینده

یکی از رده اسباب بازی هایی که در مراحل رشد کودک بسیار تاثیر گذار است، اسباب بازی هایی است که در آن کودک دنیای بیرون از خود را می سازد و تمرین می کند. کودک در این نوع بازی ها یاد می گیرد تا با هم سن و سالان خود ارتباط بگیرد، به آنها محبت کند و نقش خود را به درستی در گروه ایفا کند. در واقع نابغه ترین افراد نیز اگر نتوانند در محیط کار خود، با سایر نقش ها تعامل سازنده ای داشته باشند نمی توانند آینده شغلی موفقی را متصور باشند.

بنابراین اسباب بازی هایی مانند لوازم منزل و خانه های بازی، زمین های پارچه ای و ماشین های متعدد که کودکان به صورت گروهی با آن بازی و تعامل می کند می تواند در رشد این مهارت ها موثر باشد.

توجه به مشکلات کودک و بازی درمانی

اسباب بازی ها علاوه اینکه به کودک کمک می کند تا مهارت های خود را تقویت کند، می تواند نقش درمان گری نیز داشته باشد. در حقیقت کودکان در پروسه بازی درمانی می توانند بسیاری از اختلالات شخصیتی خود را در کنار هم سن و سالان خود و با انتخاب هدفمند بازی ها رفع و درمان کنند. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های کلامی ضعیف است انتخاب بازی های ایفای نقش و یا لباس های ایفای نقش که معمولا به صورت گروهی و نمایشی انجام می شوند می توانند در رفع این مشکل او کارساز باشند.

انتخاب برخی بازی های سرعتی و تمرکزی می تواند در درمان عدم تمرکز در کودکان تا حد زیادی موثر باشد.

یا اگر کودک تحمل پذیرش باخت را ندارد، انتخاب بازی مهره و صفحه و یا بردگیم ها به او یاد خواهد داد که می تواند در یک بازی بارها برنده و یا بازنده باشد. بنابراین انتخاب هدفمند و هوشمند بازی ها می توانند حتی در رفع مشکلات رفتاری کودکان نیز موثر باشند.

انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای کودکان

یکی از روش های انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای سنین و مشخصات مختلف کودکان استفاده از دیتابیس هایی است که اسباب بازی ها را به شیوه موثر فیلتر و دسته بندی می کنند. از نمونه این منابع به عنوان نمونه سایت دیجی کالا، و مای لیست است که تنوع مختلفی از اسباب بازی ها را با شرایط و ویژگی های مختلف دسته بندی کرده اند.

شما می توانید از سایت مای لیست به خرید عمده اسباب بازی های مناسب کودکان خود به قیمت خرد بپردازید.این نوع از بانک های اطلاعاتی کمک می کنند تا اولا با دسته بندی های مختلف اسباب بازی در رده های مختلف سنی آشنا شوید و علاوه براین، به راحتی کالاهای مورد نظر خود را انتخاب و مقایسه کنید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

دیگر خبرها

  • تشییع و خاکسپاری پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان
  • واردات گوشت گرم گوسفندی به استان یزد، همین هفته
  • پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان خاکسپاری شد
  • رهبر ارکستر ملی موسیقی اصفهان درگذشت
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش